Високите токчета – стил и комфорт едновременно

Високите токчета спомагат краката ви да изглеждат дълги, слаби и пищни. За съжаление, те също могат да бъдат и доста неудобни, ако не бъдат избирани разумно. За да се избегнат проблеми, трябва да се намери баланс между дизайн и комфорт. Предлагаме ви няколко съвета при избора на високи токчета, които се надявам да ви помогнат да се чувствате едновременно стилно и удобно.

Най-важното е да се запитате къде смятате да носите високите токчета? Това ще ви помогне да решите цвета и стила на обувките, който искате. Ако имате намерение да ги носите на работа, нещо с нисък ток в по-убит или неутрален цвят е препоръчително, но ако те са за парти вечери, можете да се доверите на металически, бляскави и ярки цветове.
Размерът на токчетата може да зависи от размера на тялото и теглото на човека, който ги носи.

Много тънките токове са подходящи за слаби и стройни жени, а тези, които имат по-тежки тела, е препоръчително да носят по-широки токове или платформи, така че да се получава добра пропорция и баланс с останалата част на тялото. Ако са достатъчно високи, никога не избирайте обувки с много високи токчета. Вярвате или не, те могат да попречат на вашата перфектна тънка фигура и да изглеждате по-скоро като жираф.

Заради напрежението от носенето на токчета, уверете се, че обувката наистина отговаря на вашите крака. Задължително пробвайте и след като сте се спрели на чифт, то неминуемо отделете повече време на разходката с тях в магазина.

Останете с тях, и ако има някакви проблеми, краката ви ще ви кажат доста бързо. Важно е да сте в изправено положение, когато ги изпробвате. Опитайте се да се вдигнете на пръсти, така че да оставва най-малко един сантиметър пространство под токчетата. Ако не можете да правите това, то значи тези обувки са прекалено високи за вас и накрая на деня ще ходите и стоите със свити колене. А това със сигурност не изглежда добре.

Високите токчета могат да бъдат стилни за носене, но те не трябва да бъдат неудобни, затова и трябва да се избират разумно. Прекарвайте известно време в пробване на различни високи токчета преди покупка. Не правете грешката да жертвате комфорт за стил.