Най-известните чанти

Има няколко известни дамски чанти, които никога няма да излезнат от мода. Статусът им на икони в бранша е вдъхновил много други дизайнери да правят имитации и подобия в света на модата. И така, ние ще ви представим 10-те най!

10. Prada Multicolour Stripes

Моделът на Прада от колекция Пролет/Лято 2008 г. се характеризира с ивици от различни цветове, за да създаде истинска дъга. Това е чанта, харесвана от много знаменитости като например Сиена Милър.

9. Dior Saddle

Чантичката с нетипична форма на Диор триумфира през 2000 година и печели международното признание, което заслужава. През 2006 г. Джон Галиано прави 12 различни версии на чантата, които са посветени на различни държави – Китай, Аржентина, Америка, Мексико, Англия, Русия, Испания, Мароко, Египет, Франция, Индия и Япония.

8. The Muse of Yves Saint-Laurent – Музата

Известна от няколко години, Музата на YSL е желана от много звезди. Чантата е доста изчистена като модел, но пък детайлите й са достатъчно ефектни.

7. The Gucci Jackie

Тази чанта се е превърнала в символ на стила на Жаклин Кенеди Онасис, тоест символ на богатите и известните. През 2009 г., един от директорите в Гучи – Фрида Джанини, извежда наново модела с обновен дизайн, който комбинира традиция и модерност в един продукт. Това е една от най-прекрасните чанти от колекциите за 2009 г.

6. Cartier Marcello

Моделът е прекрасна симбиоза между елегантност, изтънченост и практичност. Любима чанта на две от най-красивите жени в света – Анджелина Джоли и Моника Белучи.


5. Fendi Baguette

Представена през 1996 г. от директора на Аксесоари във Фенди – Silvia Venturini Fendi, тази чантичка все още носи своето очарование. Направени са предостатъчно различни модели – от класически до такива с принтове на тиква, украсени със Сваровски по повод десет годишнината на модела.

4. Hermes Kelly

Тук даже не знаем какво да напишем. Чантата носи името на Грейс Кели, която криела бременността си с нея. Страхотен, класически модел.

3. Louis Vuitton Speedy

Класически модел на LV, предпочитан както от жени, така и от млади момичета.

2. Hermes Birkin

Това е чантата ИНСТИТУЦИЯ. Разказахме ви за нея в предишна статия, която можете да намерите в сайта ни.

1. Chanel 2.55

Най-известната чанта е тази на Шанел. Тя изразява чара на жени като самата Коко Шанел, която направи революция в модния бизнес.