10-те най-известни модни лога

Има лога като това на Coca Cola или Apple, които са всеизвестни и няма начин да бъдат сбъркани. Така е и в модните марки – логата на големите дизайнери са лесно разпознаваеми. Те са образа на марката и на хората, който ги носят. Ние ви предлагаме 10 култови такива, които със сигурност обожавате.

1. Chanel

На пръв поглед нищо особено-две преплетени „С”, първото от които огледално на второто. Обаче въпреки че е само стилизирана интерпретация на инициалите на основателката, това лого е може би едно от най-широко признатите в света. И е естествено, тъй като присъства върху всеки артикул-от парфюми, през аксесоари до висшата мода.

2. Polo Ralph Lauren

Polo е само една от известните модни линии на дизайнера, но несъмнено е с най-известното лого. То изобразява поло-играч върху своето пони насред игра, което директно го обвързва с името на линията. Polo Ralph Lauren е чудесен пример за търговия с лого, тъй като графиката е включена в почти всеки артикул, направен от компанията, а все още не се е превърнал в минало.

3. Louis Vuitton

Логото изобразява прости L и V с резки извивки. Трудно е да се разбере какво точно прави това лого толкова силно – може би отговорът се крие именно в неговата простота и високо признание, но е важна част от търговската марка в продължение на десетилетия. Това е най-фалшифицираното и копираното лого в целия свят.

4. Givenchy

Логото включва четири G, обърнати така, че да образуват квадрат, напомнящ келтски дизайн. Логото е симетрично и лесно разпознаваемо, тъй като ясно се свързва с името на компанията.

5. Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger обикновено се възприема за изцяло американска марка и това лого върши чудесна работа за изграждане на този имидж. Логото има правоъгълна форма, почти идентична с тази на американското знаме, и споделя и същата палитра от цветове. И въпреки че са налице ясни различия в дизайна, лесно е да се види, че тази модна къща иска тяхната марка да се свързва с класически, патриотични изображения.

6. Juicy Couture

Тази марка е една от най-предпочитаните сред младите жени и логото й е проектирано, за да призовава именно тази аудитория. Логото включва две малки кученца, които, както изглежда, държат герб със сърце и думите „Love P & G“, като буквите са инициалите на основателите. Богато украсена корона се намира над герба, докато името на марката е изписано в свитък под него. Включването на обекти, които се харесват на целевата аудитория, често е от примерите за добро логово брандиране.

7. Versace

Това е класическо, отличително лого, което го прави и доста ефективно. Изобразява Медуза-един от най-известните и най-опасните митични образи. Логото дава на марката архетипен, но и изразителен имидж, който е привлекателен за любители на модата от всички възрасти и слоеве на обществото.

8. Lacoste

Хората по цял свят разпознават малкия крокодил украсяващ много ризи, но малцина осъзнават произхода на това лого и мощността му в търговията с лога. Lacoste носи името на своя основател – френският тенисист Рене Лакост. Тъй като той е наречен „крокодил” от пресата, влечугото дава подобаващия вид на логото. Според компанията, малкият алигатор на лявата страна на всяка оригинална Lacoste тениска с яка е всъщност първият път, в който логото е носено от външната страна на дрехата.

9. G A P

GAP е един от най-популярните магазини в САЩ, призовавайки широк спектър от хора от всички слоеве на обществото. Това лого определено е победител за простота – името на компанията с главни букви върху син фон. Но именно тази простота е позволила на логото да се задържи с години непроменено и то без да омръзне или да изглежда старомодно.

10. Brooks Brothers

Това е най-старият фабрикант на мъжко облекло и също като своето лого разполага с безкрайна цветова схема и древна графика. Логото се характеризира с тъмносин фон и златен надпис с овца, висяща на панделка, вляво от името на компанията. Графиката всъщност е символ на британските продавачи на вълна, с което ни връща обратно в XV век и свързва с мита за Язон и аргонавтите. Въпреки че много хора не знаят символиката, логото все пак е силен образ, който предлага и много възможности за логово брандиране.

Както сами виждате, логото на една успешна компания не е избрано случайно, а много внимателно, така че да направи впечатление и да привлече клиенти. Тези емблеми не са просто част от тяхната марка, те са самата марка.